užklausa
Rgs 30, 2015

Variklio čipavimas


Kas yra variklio čipavimas ir kodėl jis toks naudingas?

Visi naujesni automobilių modeliai turi įrangą, kuri tvarkoma naudojantis šiuolaikines technologijas. Po 1996 metų išleisti markių automobiliai savo varikliuose turi čipus, kurie suteikia galimybę labiau patobulinti turimą auto priemonę. Variklio čipavimas – dažniausiai bent minimaliai žinoma paslauga, tačiau prireikus jos praktiškai – sunku rasti objektyvią informaciją.

Kas yra variklio čipavimas?

Variklio čipavimas tai procesas, kuomet į mašinos širdį įjungiama speciali mikroschema galinti reguliuoti pačio prietaiso darbą. Tai tarsi vaistai, kuriuos kartais geriame, kai sutrinka mūsų svarbiausio organo veikla. Šiuo atveju variklio čipavimas tampa atsakingas už:

  • Tinkamą auto turbinos darbą.
  • Teisingą kuro padavimo procesą.
  • Variklio sūkius. Labai svarbu, kad pastarieji būtų reguliarūs. Tarsi širdies dužiai, kurie atsakingi už bendrą žmogaus, arba šiuo atveju automobilio, būklę.

Tiesa, tokias mikroschemas, kaip jau minėjome, turi tik naujos kartos auto transporto priemonės. Deja, jei „susirgs“ senesnio modelio automobilis – čipavimas jam pagelbėti paprasčiausiai nebegalės. Nors atsižvelgiant į tai, kokių metų auto priemonės Lietuvoje populiariausios – paslauga galėtų būti suteikta beveik visiems, kuriems iškilo problemos su varikliu.

Kodėl rekomenduojame čiapavimą atlikti reguliariai?

Šios paslaugos nauda automobiliams įrodyta jau gana seniai. Būtent todėl ir stebimasi, kad iki šiol dar ne visi asmenys naudojasi galimybe. Reguliarus diagnostinis čipavimas gali užtikrinti kur kas geresnį automobilio darbą.

Pliusai, kurių sunku nepastebėti, kuomet galvojama apie šią paslaugą:

  1. Atlikti stebėjimai ir tyrimai parodė, kad variklio čipavimas padeda sutaupyti kuro. Paprasčiausiai energijai reikia kur kas mažiau sąnaudų, o to rezultatas reikalauja ir mažiau kuro.
  2. Pastebėta, kad kur kas labiau padidėja automobilio galingumas. Žinoma, nerekomenduojama tuo piktnaudžiauti, tačiau malonu žinoti, kad esant poreikiui ir galimybėms galima „paspausti gazą“.
  3. Mašina nustoja trūkčioti. Pats važiavimo procesas tampa tikras malonumas. Mašina lengvai tarsi ledu slysta link reikiamo tikslo.
  4. Tiesa, verta akcentuoti, kad dažniausiai net iki 5 procentų kuro sąnaudos sumažėja benzininiams varikliams.

Manoma, kad variklio čipavimas net prailgina pačio variklio gyvavimo laiko trukmę. Profesionalai užtikrina, kad funkcionavimo trukmė tikri nepampa mažesnė, o kai kurios atvejais, jei variklis bus tinkamai prižiūrimas, galėsite kur kas ilgiau džiaugtis puikia mašinos širdimi.

Susižinokite tikslią informaciją

Asmenys, kurie niekada nesusidūrė su šia paslauga teigia, kad siekiant, jog variklis būtų čipuotas reikia investuoti labai daug laiko ir pinigų. Skleidžiama dezinformacija, kad čipavimo procesas labai ilgas, tad kartais gali tekti net kelioms savaitėms atsisveikinti su turima auto. Tikrai ne. Viskas priklauso nuo specialistų gebėjimo atlikti procesą, tačiau dažniausiai tai kelių dienų darbas. Tiesa, daugelis mano, kad laiko reikia tiek daug, kadangi galvojama, kad reikės nuplėšti visus mašinos tiuningus, kad būtų galima čipuoti auto. Vėlgi, tai mitas, kuriuo tikėti mes jums nerekomenduojame. Jei paprasčiausiai pasikonsultuosite su profesionalais – jie jums pasistengs patarti ir suteikti visą informaciją, galinčia padėti apsispręsti.

Kainos variacijos irgi dažniausiai yra apipintos mitais, kurie ne visada atitinka realią informaciją. Paprasčiausiai kiekvienas auto salonas paslaugas teikia savais įkainiais ir jeigu jūsų taupyklė kiek skurdoka – susiraskite, kas čipuos pigiau nei kiti.

Štai taip paprastai suvokus pliusus ir naudą dažniausiai nusprendžiama, kad variklio čipavimas yra geras pasirinkimas. Žinoma, geriausiai sau tai įrodyti pavyks tokiu atveju, jei praktiškai išbandysite tai ant savo auto. Kai egzistuoja nebrangios galimybės... kodėl gi ne?

TURITE KLAUSIMŲ? PARAŠYKITE!